Anda sudah lama punya cita-cita bersama pasangan untuk bina rumah atas tanah sendiri? Sebenarnya ada ramai lagi orang lain di luar sana yang turut mempunyai impian untuk bina rumah atas tanah sendiri ini seperti anda. Membina rumah atas tanah sendiri ini sebenarnya memang satu tindakan yang bijak. Yelah, sampai bila hanya mahu tinggal di rumah sewa kan?

rumah struktur menarik

Jika kebetulan sudah punya tanah sendiri walaupun tidak seluas mana, tapi sangat bermanfaat jika menjadikan tanah tersebut sebagai tapak untuk bina rumah atas tanah sendiri dengan jayanya. Tambahan pula bina rumah atas tanah sendiri ini sebenarnya jauh lebih baik dari membeli rumah sedia ada yang telah dibangunkan dalam jumlah yang banyak dalam satu-satu masa oleh pemaju.

cara jimat buat rumah sendiri

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Boleh Memberi Kepuasan Yang Lebih Pada Si Empunya Kediaman

Antara keistimewaan utama yang dapat diperolehi oleh si empunya kediaman setelah berjaya bina rumah atas tanah sendiri pastinya adalah pada lokasi tanah itu sendiri. Makin bermakna jika tanah tersebut berkedudukan di kawasan setempat yang berhampiran dengan sanak saudara. Kan sangat bagus tu?

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri

Keistimewaan lain jika bina rumah atas tanah sendiri dapat memberi kepuasan kerana tanah tersebut tidak lagi terbiar tanpa ada penghuninya. Barulah tidak membazir. Sambil tinggal bersama keluarga dapat pula bercucuk tanam dan lakukan aktiviti kesukaan sendiri tanpa ada pihak lain yang akan masuk campur. Lebih privasi gitu. Bertuah betul empunya badan yang berjaya bina rumah atas tanah sendiri ni.

kontraktor bina rumah atas tanah sendiri

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Boleh Mengikut Citarasa Sendiri Dengan Bebas Berdasarkan Bajet Yang Ada

Seperkara lagi, dengan bina rumah atas tanah sendiri anda akan dapat memiliki sebuah kediaman selesa berpandukan citarasa anda sendiri. Tidaklah hanya sekadar beli dan duduk sebagaimana membeli rumah pasang siap yang sedia ada. Malah anda juga boleh tentukan berapa bajet yang mampu untuk dibelanjakan ke atas pembinaan rumah idaman anda tersebut. Tidak hanya pada rupabentuk rumah, anda juga boleh tentukan warna keseluruhan untuk setiap ruangan bagi luar dan dalam secara sepenuhnya.

harga buat rumah sekaki

Tapi awas!! Anda perlu bersikap hati-hati tatkala memilih pihak kontraktor yang akan dipertanggungjawabkan untuk urusan bina rumah atas tanah sendiri milik anda itu nanti. Sebagai seorang yang bakal mempunyai kediaman di atas tanah sendiri, anda hendaklah berhati-hati ketika memilih kontraktor supaya tidak menjadi salah seorang daripada mangsa penipuan.

cara jimat buat rumah sendiri

Antara masalah yang sering terjadi di antara pemilik kediaman dengan pihak kontraktor yang tidak beretika ini adalah seperti :

  • Kontraktor melarikan diri setelah menerima bayaran
  • Bahan yang digunakan oleh kontraktor tidak memenuhi piawaian yang ditetapkan oleh kerajaan untuk mengurangkan kos mereka
  • Kerja yang dilakukan tidak kemas dan tidak mengikut plan
  • Tempoh yang diambil untuk kontraktor tersebut untuk membina rumah sangat lama melebihi tempoh yang dijanjikan kerana kerja yang tidak efisyen

kontraktor bina rumah atas tanah sendiri

Hardy Construction Trading Antara Pihak Yang Boleh Dipercayai Untuk Bantu Bina Rumah Atas Tanah Sendiri di Kelantan

Untuk negeri Kelantan, antara pihak kontraktor yang boleh di beri kepercayaan untuk urusan bina rumah atas tanah sendiri adalah HARDY CONSTRUCTION & TRADING. Hardy Construction & Trading yang telahpun berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia(SSM) pada 02/12/2014. No Pendaftaran Peniagaan untuk Hardy Construction & Trading ini adalah KT0359849. Syarikat Hardy Construction & Trading beroperasi  sepenuhnya bertempat di PT 1670 Tingkat 1, Bangunan Yakin Jln Raja Perempuan Zainab II, Kubang Kerian 16150, Kota Bahru, Kelantan Darul Naim.

harga buat rumah sekaki

Hardy Construction & Trading ini antara syarikat pembinaan yang mempunyai prestij tinggi di Kelantan. Hardy Construction & Trading mempunyai pengalaman selama bertahun-tahun dalam urusan membina rumah. Malah Hardy Construction & Trading ini juga amat berkebolehan untuk memenuhi setiap permintaan yang diinginkan pelanggan pembinaan rumah mengikut citarasa si pemilik kediaman itu sendiri. Hingga ke saat ini, Hardy Construction & Trading sentiasa giat memenuhi kehendak para pelanggannya untuk tujuan bina rumah atas tanah sendiri sama ada dalam bentuk rumah dua tingkat , rumah teres mahupun rumah banglo.

bina rumah

Di Kelantan, nama Hardy Construction & Trading semakin hari semakin dikenali. Ini kerana Hardy Construction & Trading telahpun berjaya memenuhi kehendak ramai pelanggan untuk bina rumah atas tanah sendiri dengan penuh jayanya. Setiap projek tempahan untuk bina rumah yang diterima setiap tahun telahpun berjaya disiapkan tepat pada masa yang telah dijanjikan pada para pelanggannya.

Bina Rumah Atas Tanah Sendiri

Hardy Construction Boleh Bantu Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Dengan Barang Binaan Yang Berkualiti Tinggi

Syarikat Hardy Construction & Trading ini tidak hanya sebagai salah satu syarikat kontraktor yang boleh dipercayai untuk urusan bina rumah sendiri, malah pihak Hardy Construction & Trading ini juga merupakan pembekal bahan binaan yang berkualiti tinggi terutama di sekitar kawasan Pantai Timur.

kontraktor bina rumah atas tanah sendiri

Maka sekiranya anda menggunakan khidmat daripada Hardy Construction & Trading ini untuk merealisasikan impian bina rumah atas tanah sendiri sebagaimana yang diinginkan, anda bukan hanya dapat memperolehi rupa bentuk rumah sebagaimana yang dihajatkan tetapi juga anda akan berjaya untuk memiliki rumah sendiri dalam bentuk yang sangat berkualiti.

harga buat rumah sekaki

Antara Kelebihan Yang Bakal Anda Perolehi Sekiranya Memilih Hardy Construction Untuk Bina Rumah Sendiri di Kelantan

Istimewa untuk para pelanggan dan sesuai dengan kepakaran yang ada padaHardy Construction & Trading, pihak Hardy Construction & Trading tidak hanya dapat bantu bina pelanggan seperti anda untuk tujuan semasa pembinaan sahaja. Untuk pengetahuan anda pihak Hardy Construction & Trading ini dapat membantu lebih daripada itu. Ini kerana pihak Hardy Construction & Trading turut menawarkan khidmat rundingan dan pengurusan untuk beberapa perkara sebelum rumah idaman anda itu boleh mula di bina atas tanah sendiri tersebut.

harga bina rumah atas tanah sendiri

Antara perkara yang boleh di bantu oleh Hardy Construction & Trading ini adalah :

Lukis Pelan Rumah

Sebelum rumah boleh mula di bina, anda sememangnyya perlu menyediakan lakaran pelan rumah yang lengkap sepenuhnya. Jangan risau kerana pihak Hardy Construction & Trading turut memiliki pasukan yang mempunyai kemahiran dalam menghasilkan lukisan pelan rumah. Anda beri idea, Hardy Construction & Trading akan lakarkan di atas kertas tanpa perlu lagi anda membuang duit untuk mengupah pihak yang lain untuk urusan lukis pelan rumah ini.

buat rumah guna pinjaman peribadi

Urus Pinjaman Perumahan

Menguruskan pinjaman perumahan memerlukan dokumen lengkap dari segi geran tanah, pelan rumah dan maklumat yang lain. Untuk tidak memeningkan kepala anda dan tak perlu banyak kali ke pejabat lawyer, biar pihak Hardy Construction & Trading uruskan soal pinjaman tersebut untuk anda.

cara jimat buat rumah sendiri

Pelantikan Peguam

Untuk menguruskan soal pembayaran dan pinjaman, peguam perlu dilantik agar kedua-dua pihak yakni antara pemaju dan juga pemilik dapat menyelesaikan sebarang tuntutan berbangkit sepanjang proses pembinaan sehingga selesai penyerahan kunci. Secara tidak langsung dengan adanya pihak peguam ini segala urusan akan berjalan dengan lancar dan baik dengan dilindungi oleh undang-undang. Untuk soal pelantikan peguam, pihak Hardy Construction & Trading boleh uruskan tanpa perlu anda bersusah payah mencari pihak peguam yang sesuai lagi.

rumah atas tanah sendiri

Pembinaan Rumah

Pihak Hardy Construction & Trading amat berbesar hati untuk menyiapkan setiap projek yang diamanahkan dengan seberapa pantas yang boleh bergantung kepada kadar pembayaran yang dipersetujui oleh pemilik rumah. Hardy Construction & Trading juga sudah memiliki pengalaman lebih 8 tahun dalam pembinaan rumah. Maka anda tidak perlu risau tentang urusan masa pembinaan dan yang paling penting soal rumah terbengkelai memang sama sekali dapat dielakkan.

rumah sendiri

Harga Yang Dikenakan Sangat Murah Dengan Design Rumah Cantik Dan Terkini

Sebagai pihak yang akan membantu bina rumah atas tanah sendiri untuk anda, pihak Hardy Construction & Trading akan cuba membina rumah impian pelanggan mengikut kehendak si pemilik kediaman yang bakal di bina itu sendiri. Dalam erti kata lain, tentang design rumah pihak Hardy Construction & Trading akan mengambil kira segala yang anda beritahu. Begitu juga dari soal warna dan ruang.

buat rumah guna pinjaman peribadi

Namun, dalam masa yang sama pihak Hardy Construction & Trading akan sedaya upaya memberi khidmat rundingan supaya rumah impian anda itu boleh di tampilkan dalam bentuk yang lebih cantik, selesa dan praktikal. Dengan adanya perbincangan dua hala sebegini, secara tidak langsung kediaman anda itu nanti akan dapat dihasilkan dengan baik dan juga dapat menjimatkan kos dengan sepatutnya supaya tidak berlebihan daripada bajet asal anda.

rumah cantik atas tanah sendiri

Hubungi Hardy Construction & Trading Dengan Kadar Segera Jika Mahu Rumah Anda Cepat Siap

Meskipun pihak Hardy Construction & Trading ini ada ramai tenaga pekerja tetapi pihak Hardy Construction & Trading senantiasa mementingkan isu kualiti untuk semua projek yang telah di terima. Oleh itu, meskipun pihak Hardy Construction & Trading memiliki kepakaran dan sentiasa bersedia untuk menjalankan urusan bina rumah atas tanah sendiri untuk mana-mana pelanggan yang mahukan khidmat mereka, anda mungkin juga tetap perlu tunggu untuk satu tempoh masa selagi mana projek lain belum siap di bina sepenuhnya.

cara jimat buat rumah sendiri

Oleh itu, jika mahu rumah kediaman impian anda di bina atas tanah sendiri dengan cepat maka anda perlulah segera bertindak dengan menghubungi pihak Hardy Construction & Trading ini dengan kadar segera. Yang penting, jom bina rumah atas tanah sendiri supaya anda segera dapat hidup dalam suasana yang lebih tenang selesa tanpa perlu dirisaukan soal kos rumah yang semakin meningkat.

harga bina rumah atas tanah sendiri

buat rumah guna pinjaman peribadi

cara jimat buat rumah sendiri

cara jimat buat rumah sendiri

Jom Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Dengan Khidmat Hardy Construction

Anda punya tanah di Kelantan dan mahu bina rumah atas tanah sendiri? Anda dah lama idamkan rumah terbaik murah cantik dan selesa tapi belum tahu pihak kontraktor mana yang sesuai dan boleh dipercayai? Kini segalanya sudah ada di depan mata kerana pihak Hardy Construction & Trading ini benar-benar dapat membantu merealisasikan niat dan impian anda itu.

cara jimat buat rumah sendiri

Sememangnya, Hardy Construction & Trading adalah jawapan yang terbaik untuk anda. Dengan reputasi Hardy Construction & Trading di Kelantan berserta dengan mutu kerja mereka yang sangat baik, anda boleh mula tinggal di dalam rumah sendiri dalam jangka masa yang cepat.  Jangan tunggu lama-lama, segeralah menghubungi pihak Hardy Construction & Trading kerana kini sudah tiba masanya untuk anda miliki rumah atas tanah sendiri untuk tinggal bersama insan-insan yang anda sayangi.

HARDY CONSTRUCTION & TRADING – KONTRAKTOR BINAAN KELANTAN
Hotline : Tekan untuk telefon (016-4448949) | Tekan untuk Whatsapp
E-mail : hadi.zulkifli@yahoo.com